2. toukokuuta 2014

Toukokuun tehtävä


Hei! 

Balettiloman aikana voi muistella balettiliikkeitä omatoimisesti. Innostaaksemme siihen, päivitämme kesän mittaan harjoituksia ja tehtäviä oppilaille näille sivuille. 

Toukokuun tehtäviä on kaksi. Voit valita vain toisen tai tehdä molemmat. Tehtävän voi palauttaa opettajalle syksyllä ja siitä saa pienen palkinnon :)

1) Valitse joku kuuluisa balettitanssija, josta etsit tietoa ja kirjoitat lyhyen tekstin. Voit kirjoittaa esimerkiksi henkilötiedot, missä on harjoitellut, missä baleteissa esiintynyt, missä maassa asunut ym. Kuuluisia ballerinoja ovat esim. Marie Taglioni, Maija Plisetskaja, Margot Fontey, miestanssijoita esim. Mikhail Baryhnikov, Rudolf Nureyev, Suomalaisista voit valita esim. Minna Tervamäen. Voit valita myös jonkun muun. 

Maria Alexandrova (kuva: John Ross)

2) Etsi cd:ltä kotoa tai kirjastosta, tai internetistä balettimusiikkia. Kuuntele ja kirjoita mitä kuuntelit, mitä siitä pidit ja millaisia tanssiliikkeitä siihen voisi mielestäsi tehdä. Romanttisten balettien Joutsenlampi, Ruusunen ja Pähkinänsärkijä säveltäjä on Tchaikovsky. Balettimusiikkia ovat säveltäneet myös mm. Delibes, Debussy ja Stravinsky. Voit valita myös muita säveltäjiä. 



Carlos Acosta (kuva: Johan Persson)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.